Lacul Iezer

Locatie: Moisei, Maramureș (click pentru a vedea mai multe obiective din judetul Maramureș)
Access: Fara bilet
Categorie: De interes turistic


Scurt istoric

Localitatea Borsa este o zona turistica specifica si din punct de vedere al lacurilor.

Orice excursie în împrejurimi este deosebit de atrăgatoare , oferind turiştilor un peisaj fermecător, greu de uitat vreodată, cu un relief sălbatic, unde sunt prezentate glaciaţiuni, unde se întâlnesc lacuri aşezate în căldări glaciare, precum frumosul lac,  Iezer.

Lacul Iezer este situat în căldarea Iezerului de sub Vf. Pietrosu Rodnei, la o altitudine de 1.825 m. Are o suprafaţă de 3450m² , iar adâncimea maximă este de 2,5 m  având o jumatate de hectar suprafaţă. Privit de pe creastă, are conturul ţării noastre.

Este un lac glaciar foarte limpede inconjurat de munti si de o zona superba plina de jnepeni, unde va puteti petrece cateva ore linistite.

In luna iunie, pe la mijlocul ei este vremea cand infloreste rododendronul sau bujorul de munte, o floare ocrotita prin lege si care raspandeste o mireasma imbatatoare. Inflorirea rododendronului face si mai spectaculos peisajul din Muntii Rodnei.

Lânga acest lac se află staţia meteorologică din zonă.

Mai departe se poate urca  pana  pe varful Pietrosul, pe o poteca serpuita ce duce spre creasta.

Dupa urcusul anevoios se vede in varful muntelui si refugiul de la 2303 metri ceea ce indica faptul ca suntem pe varful Pietrosul, cel mai inalt varf din Muntii Rodnei.

Din acest punct puteti admira panorama de jur imprejur, ofera un peisaj magnific cu intreaga Borsa si iti da ocazia sa ai la piciaore toti muntii din jurul tau.

Pentru cei carora le plac drumetiile de munte,  pot sa alega sa merga cu cortul si sa innopteze in zonele accesibile pentru camping.

Galerie imagini promovare

Comentarii

Lacul Iezer Moisei, Maramureș

Sobe si seminee din teracotă mobile si moderne