BISERICA ROMANO-CATOLICĂ

Locatie: Brăila, Brăila (click pentru a vedea mai multe obiective din judetul Brăila)
Access: Fara bilet
Categorie: De interes religiosScurt istoric

Biserica Romano-Catolică din Brăila reprezintă un edificiu extrem de important pentru locuitorii din împrejurimi, dar şi pentru cei care se află în aceste locuri în pelerinaj.

Este destul de veche, fiind o construcţie impunătoare din cărămidă.

Stilul de proiectare pe care l-au avut în vedere arhitecţii a fost acela romanic, cu multe vitralii donate de către autoritaţi în anul 1925-1928.

Biserica Romano-Catolică din Brăila a fost construită pentru a servi comunităţilor de catolici din oraş, comunitate care era destul de numeroasă.

De-a lungul timpului, Biserica a fost modernizată, primind în dar un altar din marmură realizat in Franţa de către Jaque Vuccino. Orologiul din turnul Bisericii Romano-Catolice a fost realizat la Munchen în anul 1872.

Baldachinul din catifea roşie, oferit de către  doamna Periano din Cehoslovacia, orga pneumatică, lucrată la fabrica Wegenstein şi dăruită în anul 1939, dar şi pictura cu o valoare creştinească deosebit de importantă ce o întruchipează pe Maica Domnului sunt doar câteva elemente deosebit de valoroase ale Bisericii Romano-Catolice din Brăila, păstrate şi conservate cu cea mai mare sfinţenie.

 

Galerie imagini promovare

Comentarii

Cum poti sa ajungi la BISERICA ROMANO-CATOLICĂ

Biserica Romano-Catolică din Brăila se află situată pe strada Calea Galaţi nr.19, localitatea Brăila.

BISERICA ROMANO-CATOLICĂ Brăila, Brăila

Sobe si seminee din teracotă mobile si moderne