Serbarea Borșului Pescăresc - Jurilovca

Data incepere: 2015-10-11
Data sfarsit: 2015-10-11
Locatie: Jurilovca, Tulcea (click pentru a vedea mai multe festivaluri in judetul Tulcea)
Access: Fara bilet
Categorie: Zilele orasului/comunei
Organizator:

Un proiect: Primăria Comunei Jurilovca

Partener principal: Consiliul Județean Tulcea

SBP 2015 se bucură de sprijinul: Asociația de Pescari Golovița, FEDERPESCA Delta Dunării, Danube Delta Rally, Adminstrația Rezervației Biosferei Delta Dunării,  Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, Camera de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă, Asociația de Economie Socială EcoSocial Meșteșug Lunca, Asociația euRespect, Suvenir din Dobrogea, Cercetașii României, Șezătoare Constanța, Asociația Cele mai Frumoase Sate din România, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea


Site-ul festivalului Oferte cazare

Imagini promovareDespre festival

 

Serbarea Borșului Pescăresc este un proiect ce promovează patrimoniul cultural și potențialul turistic al complexului lagunar Razim Sinoe, un eveniment organizat de Primăria Comunei Jurilovca, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Tulcea.

Organizat anual în a doua duminică din luna octombrie, Serbarea Borșului Pescăresc este un eveniment care celebrează tradițiile gastronomice și culturale din Jurilovca și Delta Dunării, oferind participanților posibilitatea de a descoperi savoarea preparatelor locale, originalitatea obiceiurilor și frumusețea spiritului multietnic al Dobrogei.    

Pentru ediția a V-a, ne-am propus să pregătim cel mai mare borș de pește din Delta Dunării, preparat, în mod tradițional, de pescarii din Jurilovca. Anume pentru acest eveniment, a fost fabricat un ceaun pescăresc având o capacitate de o tonă și au fost  pregătite 1 300 kg de pește, 50 kg de usturoi, 800 de kg de legume diverse și ingrediente specifice.

Ediția 2015 este organizată sub sloganul „Cel mai mare borș de pește se prepară la Jurilovca!”.

Pe lângă demonstrațiile culinare cu specific pescăresc, oferta zilei include un târg de produse artizanale autentice, o expoziție de fotografie, ateliere creative pentru copii, proiecții de film, miniexpediții cu lotca și caiacul, momente artistice din folclorul românesc și al minorităților dobrogene. Pentru a pune în valoare potențialul turistic al regiunii, pentru vizitatorii sosiți cu acest prilej în Jurilovca se organizează vizite ghidate la obiectivele turistice din regiune.

Pentru ediția a V-a a SBP, invitata specială a evenimentului este trupa Zdob și Zdub, care aniversează, în acest an, 20 de ani de activitate, printr-o serie de concerte speciale susținute în România și Republica Moldova. Seara va fi încheiată în mod festiv cu un foc de artificii, proiecții de film și o petrecere în aer liber.  

Despre Jurilovca:

În anul 2013 Jurilovca a fost recunoscută la Bruxelles ca fiind „una dintre comorile ascunse ale Europei”, primind titlulatura de Destinație Europeană de Excelență pentru Turism Accesibil. 

Datorită eforturilor sale de promovare a valorilor autentice ale satului românesc, a respectului pentru natură și a turismului prietenos cu mediul, care ține cont de specificul comunității locale, Jurilovca a obținut titlul de Sat Cultural al României 2015, în cadrul platformei Cele mai Frumoase Sate din România.    

Comentarii

Cauti si un loc de cazare in judetul Tulcea?

Serbarea Borșului Pescăresc - Jurilovca Jurilovca, Tulcea

Sobe si seminee din teracotă mobile si moderne